Grand Master Lim Ching Sing (James Lim)

  • Post author:
  • Post category:Info
  • Reading time:3 mins read

GM Lim роден в Kedah, Малайзия. Животът му е посветен на бойните изкуства. Започва да се занимава с Таекуон-до през 1965г., на  14г. възраст в Малайзия. Тренира при GM Choi Chang Keun /CK Choi/ и GM Kim Jong Chan /JC Kim/. През 1975г. открива свое училище по Таекуон-до в Квебек, Канада.

За периода 1982г. – 1990г. асистира на ген. Чой при провеждането на множество семинари в Европа и САЩ, което дава възможност на голям брой практикуващи Таекуон-до по целия свят да се запознаят с техническите умения и човечния характер на GM Lim. Съвместно с ген. Чой участва в подготовката и заснемането на техники за „Енциклопедия Таекуон-до”. През 1989г. е повишен в степен Майстор VII дан от ген. Чой и е избран за председател на техническата комисия на International Taekwon-do Federartion /ITF/. През 1996г. е повишен в степен VIII дан, а от 2003г. е Grand Master.

Дългогодишна кариера в ITF и съвместната работа с ген. Чой са гаранция за автентичността на познанията и класата на техническите умения по Таекуон-до на GM Lim.

GM Lim изисква много, но не повече, отколкото той сам е трябвало да понесе, за да се превърне в Grand Master. Неговият интерес, а също и негова  страст,  е да насочи трениращите Таекуон-до,  към това да постигнат максимумът от себе си. Стреми се да издигне трениращите до нови неподозирани, от тях самите висоти в бойните изкуства. GM Lim не само тренира телата, а и формира силни характери.

За прилагане в реални ситуации GM Lim създава HupKwonDo. Това е стил за улицата, представляващ реална и ефективна самозащита, която предпазва от неприятности и бързо обезврежда противника.

Инструктори по Таекуон-до от цял свят се обръщат към GM Lim с желание да се създаде нова неполитическа организация, независима от Северна или Южна Корея. На 12.09.1996г. на конгрес в Монреал, Канада е създадена Advanced Taekwon-do International /ATI/.  GM Lim е избран за Президент. Той завършва речта си с думите: “Нека обединим най-доброто от миналото с най-доброто от момента!”.

ATI е пример за Американския израз „Less is more” – “По-малко е повече”. Основните цели на организацията са:

  • Развитие на личността.
  • Повишаване на самоувереността, чрез ефективни тренировки за самозащита.
  • Високо ниво на инструкторите и качествено обучение на трениращите.

За дейността на ATI GM Lim заявява:

  • “Ние не създаваме световни шампиони, а позитивни и здрави хора, с ясна и модерна визия, ново поколение от щастливи хора, които могат да посрещнат утрешният ден с отворено съзнание и добра физика.”
  • “Въпреки че растем бавно, ние не бързаме, защото залагаме на качеството.”

GM Lim се ползва с уважение сред водещите Гранд Майстори по Таекуон-до. Известен е със своите изключително задълбочени теоретични познания и практически умения относно изпълнението и приложението на техниките в Таекуон-до.

(Visited 449 times, 1 visits today)