Отворен семинар по самозащита 2024

  • Post author:
  • Post category:Events / News / VIP
  • Reading time:5 mins read

На 3 и 4 февруари в залата на ТК „Евроатлас“ се проведе „Open self-defence seminar 2024“ с водещ мастер Марио Илиев (VІІ дан) – дългогодишен преподавател по „Полицейска лична защита“ (Police self-defence) в Академията на МВР.

Семинарът беше по инициатива на инструкторски борд на Advanced Taekwon-do Europe. В него взеха участие трениращи в Martial arts academy, ТК „Евроатлас“ и ТК (WT) „Викинг“.

Програмата на семинара беше изключително разнообразна и интересна за участниците, като бяха проведени 2 тренировъчни сесии по 3 часа. Първият ден се изучаваха начините за падане: напред, назад, встрани и с претъркаляне, както и техники за защита срещу невъоръжен противник, атакуващ чрез: удари с ръце и крака, захвати, обхвати и душене (отпред, отзад и отстрани).

Вторият ден беше с акцент върху техники за защита от нападател, въоръжен с опасни предмети като: нож, щанга, метална тръба и др.

 

Семинарът завърши с тържествена церемония по награждаване на участниците. Специален гост на мероприятието беше доц. д-р Илиян Боянов – председател на ТК „Викинг“. Той остана много доволен от показаното топ ниво и направи официална покана за съвместен семинар в залата на клуба в кв. „Княжево“.

Уникален подарък (тениска с логото на ATEU), получи за рождения си ден СМ Борис Атанасов (VІІІ дан) – председател на организацията.

 

 

(Visited 134 times, 1 visits today)