Лагер – семинар Азарея 2022

  • Post author:
  • Post category:Events / News
  • Reading time:2 mins read

DSC00194hg

От 15.7 до 17.7 в еко селище Азарея, гр. Троян се проведе лагер – семинар по Адвансед Таекуон-до. Мероприятието бе организирано от инструктора на клуб Евроатлас Томи Гиздов. Водещ на техническата и теоретична част от мероприятието бе президента на Адвансед Таекуон-до Европа АТЕУ майстор Б. Атанасов. В семинара участваха членове на клуба и гости.

DSC00268DSC00253DSC00311DSC00243

Разискваха се въпроси от историята, теорията и философията на бойните изкуства. Обясниха се разликите между боен спорт и бойно изкуство, както и причините поради което Таекуон-до не е религия.

DSC00325kgh

 

Участниците в семинара проведоха тренировъчни сесии на тема техники с крака и форма, където бяха обяснени детайлите за прецизно изпълнение и необходимите упражнения за предварителна подготовка. Показани бяха реални комплекси от алтернативни упражнения за подобряване на гъвкавостта.

 

Направена бе ретроспекция на измененията на изпълнението на основните техники във формите през годините. Демонстрирани бяха основните елементи на „вълната“, при нормално изпълнение и бе обяснена разликата спрямо „стария“ вариант от Енциклопедията. Практически се показа коректното темпо на изпълнение на формите.

DSC00341ghj

Допълнително бе проведена тренировъчна сесия с комплекс от упражнения за работа с въже.

DSC00284

Извън бойните изкуства се проведе демонстрация по градинско барбекю на дървени въглища. Дегустаторите похвалиха майстор Томи – страхотно барбекю, ей, облизахме си пръстите!

С това мероприятие клуб Евроатлас и АТЕУ отбелязаха успешното приключване на учебната година.

Старта на новата учебна година е планиран за Септември 2022 г.

DSC00354t

 

(Visited 109 times, 1 visits today)