Какво е Advanced Taekwon-do?

Category: Адвансед Таекуон-до

Адвансед Таекуон-до е следващото ниво на ITF Таекуон-до (стил „Chang Hon“, създадено от ген. Чой) като модерно бойно изкуство, където обясненията на техниките са усъвършенствани, модернизирани, обогатени и прецизирани. Съчетава в себе си традиционната методика с най-модерните достижения на науки като: педагогика, психология, физиология, анатомия, биомеханика и др. Съобразено е с индивидуалните физически възможности и ментални потребности на практикуващите. Придържа се към традиционните форми и техники, но се концентрира върху философията „До“. Не включва спорт, политика и мистицизъм.

Освен покриване на ученически и майсторски технически степени (цветни и черни колани), бойното изкуство има практико-приложна насоченост (самозащита) и може да бъде релевантно средство за рекреация (развлечение, забавление, отмора, възстановяване и т.н.).

На трениращите се предоставят много възможности за самоусъвършенстване, личностно израстване и изграждане на увереност в собствените сили чрез участие в най-различни мероприятия: демонстрации, лагери, семинари и др. В тези изяви, водещо не е спортно-състезателното, а социалното начало.

(Visited 7 times, 1 visits today)