IIC с GM Kwang Sung в Ирландия 2012

  • Post author:
  • Post category:Events
  • Reading time:3 mins read

Българска Таекуон-до Федерация BUTF продължава активно да работи за повишаване на квалификацията на инструкторите си и за разширяване на международните си контакти. От 20-ти до 22-ри април 2012 в гр. Корк, Ирландия се проведе открит международен семинар  по Таекуон-до, воден от GM Hwang Kwang Sung. Това бе първото посещение в Европа на GM Kwang Sung след оттеглянето му от ITF през 2004 и формирането на Unified ITF, където той е президент.

Организатор на мероприятието бе Master Don Dalton, с който сме се срещали при посещението му в България през 2007 по време на Master Class  с GM Choj Jung Hwa в гр. Варна. В мероприятието участваха над 100 таекуондисти от Ирландия, Шотландия, Англия, Уелс, Швейцария, Чехия и България.

Българските представители бяха председателя на BUTF Б. Атанасов VI дан и генералния секретар на BUTF М. Трифонов IV дан.

GM Kwang Sung проведе обширен семинар обхващащ теорията, основната техника и формите в Таекуон-до. Допълнително бе разяснена част от философията „ДО“ и бяха разказани редица спомени от работата си с ген. Чой.

Семинарът започна с подробно обяснение и практическо упражнение на основните техники и правилното им изпълнение с използване на синосуидална вълна. За тях бе отделено голяма част от времето, тъй като те са основния градивен елемент на формите в Таекуон-до.

GM Kwang Sung подчерта огромното значение Таекуон-до да бъде запазено в автентичният му вид.

Семинарът продължи с формите и специфичните моменти при изпълнението на  всяка една от тях. Бяха разисквани редица технически детайли, който обикновено се приемат за незначителни, но според GM Kwang Sung те са важни, защото формите в Таекуон-до трябва да се изпълняват по един и същ начин в целия свят.

Бе проведен официална вечеря /банкет/ по време на който GM Kwang Sung изказа благодарност на организаторът и чуждестранните гости на мероприятието. Организаторът раздаде почетни подаръци на гостите, а домакините изнесоха музикална програма в ирландски стил.

Семинарът завърши с импровизиран турнир по форма, на който пет отбора се състезаваха за победата носеща безплатно участие на летният лагер по Таекуон-до с GM Kwang Sung в САЩ.

Инструкторите от BUTF участвали на семинара затвърдиха своите знания и умения контактувайки пряко с един от пионерите в  Таекуон-до. Казаното и показаното от GM Kwang Sung още веднъж потвърди достоверността на техническата информация за Таекуон-до публикувана на веригата сайтове на BUTF.

Галерия със снимки от мероприятието: https://taekwon-do.bg/gal/thumbnails.php?album=43

(Visited 121 times, 1 visits today)