Втори Адвансед семинар 2013

  • Post author:
  • Post category:Events
  • Reading time:5 mins read

На 15 и 16 Юни 2013 г. се проведе втори Advanced Taekwon-Do International семинар в България. Семинарът бе проведен от Гранд Майстор Лим, 9 Дан.

Гранд Майсторът бе асистиран от Майстор Иван Цачев, 7 Дан председател на ATN – Норвегия.

Гранд Майстор Лим впечатли всички участници с отличната си форма и умения, като изпълняваше техниките и спаринг комбинациите наред с инструкторите и учениците.

Четирите сесии по три часа включваха форма, комбинации и стратегии за свободен спаринг и самозащита.

С най-голям интерес бе посрещнато представянето на “скритите” приложения на техниките от “туль”. Големият Майстор демонстрираше, как всяка една техника от формите преминава в техника за самозащита – (хо син суль). Инструкторите бяха изумени от познанията и експертизата на ГМ Лим и многократно наблюдаваха и практикуваха техниките.

Скритите приложения на техниките са били преподавани единствено на най-приближените на ген. Чой майстори, един от  които е ГМ Лим – личен ученик на основателя на Таекуон-До. Срещата ни с ГМ Лим дава обяснение, защо досега българските инструктори са били свидетели единствено на представянето на  спортно-техническата част на бойното изкуство.

Всички инструктори с въодушевление осъзнаха, че са сред малцината, докоснали се до практическото продължение на техниките от формите.

На 15.06.2013 г. бе проведен третият конгрес на ATEU /Advanced Taekwon-Do Europe/, на който бяха избрани членовете на новия борд:

Иван Цачев – Президент;

Борис Атанасов – Вице президент;

Мирослав Трифонов – Генерален Секретар;

Елица Костадинова – член;

Виктория Христова – член;

Аделина Галева – член;

Костадин Кукушев – член

По време на семинара бе представена книгата “Таекуон-До “Chang hon” – Пътят на здравия разум” с Автори М. Трифонов, 4 Дан и Б. Атанасов, 6 Дан. ГМ Лим с голям интерес разгледа книгата и пожела да вземе със себе си няколко броя за Канада.

Гранд Майсторът даде автографи на книгите и коланите на участниците в семинара, които трепетно очакваха своя ред.

Семинарът завърши с церемония по награждаване на участниците.

(Visited 158 times, 1 visits today)