НОВА КНИГА ЗА АДВАНСЕД ТАЕКУОН-ДО

  • Post author:
  • Post category:News
  • Reading time:1 mins read

Отпечатани са първите екземпляри на новата книга „Адвансед Таекуон-до – Модерното бойно изкуство“.

Книгата е създадена от екип на Advanced Taekwon-do Europe ATEU. Тя е плод на общите усилия на двама майстори по Таекуон-до с над 30 годишен опит в бойните изкуства. Автор е Б. Атанасов, технически консултант и редактор е М. Илиев. Книгата е оформена като наръчник за практикуващите Адвансед Таекуон-до. В първото си издание е насочена към начинаещите с цветни колани. Достъпна е на български език за практикуващите към Адвансед Таекуон-до България.

Това е първата книга за Адвансед Таекуон-до в света, което е потвърдено лично от създателя на стила ГМ Лим.

Книгата съдържа информация за произхода на Бойните изкуства, водещите Корейски стилове, конкретно Таекуон-до и философията „До“. Дадени са точни дефиниции на често използвани термини от инструкторите – например: “Модерно бойно изкуство“. Дефинирано е Адвансед Таекуон-до като модерно бойно изкуство, неговите характеристики и предимства. Представен е създателя на стила ГМ Джеймс Лим. Описани са функциите, дейностите и иновациите в работата на организацията развиваща Адвансед Таекуон-до в Европа.

В наръчника подробно са описани конкретни технически детайли и теоретични отговори на често задавани въпроси от теорията и практиката в Таекуон-до. Даден е точен и конкретен отговор на въпроса „Защо философията До не е религия?“. Подробно са  описани практическите и теоретични изискванията за покриване на технически степени от 9 гуп до 1 гуп.

THE BOOK_prev1

За следващата година се подготвя разширено издание на книгата с допълнителна информация за цветни и черни колани (до III дан).

(Visited 115 times, 1 visits today)