Международен семинар по самозащита 2024

  • Post author:
  • Post category:Events / News / VIP
  • Reading time:2 mins read

На 1-ви и 2-ри юни в залата на ТК „Викинг“ се проведе „International self-defence seminar 2024“ с водещ мастер Марио Илиев (VІІ дан) – дългогодишен преподвател по „Полицейска лична защита“ (Police self-defence) в Академията на МВР.

Семинарът беше по покана и с любезното домакинство на доц. д-р Илиян Боянов – председател на ТК „Викинг“. В него взеха участие трениращи в Martial arts academy, ТК „Евроатлас“, ТК (WT) „Викинг“ и БК „Чигот Багаин“.

За първи път имаше и онлайн участници от Англия и Франция, които се включиха много активно, макар и „дистанционно“ по Skype. Те зададоха доста въпроси, на които мастер Илиев отговори изчерпателно с обяснения и демонстрации. Чужденците останаха изключително доволни от високото ниво на участниците и професионализма на водещия. Те не спестиха суперлативи и изразиха благодарност за предоставената възможност и готовност да участват в бъдещи мероприятия.

Програмата на семинара беше изключително разнообразна и интересна за участниците, като бяха проведени 2 тренировъчни сесии по 3 часа. Първият ден се изучаваха техники за защита срещу невъоръжен противник, атакуващ чрез: удари с ръце и крака, захвати, обхвати и душене (отпред, отзад и отстрани); начини за падане: напред, назад, встрани и с претъркаляне; техники за събаряне и хвърляне на нападател. Вторият ден беше с акцент върху техники за защита от противник, въоръжен с опасни предмети като: нож, бухалка, тръба и др., както и начини за неговото неутрализиране.

Семинарът завърши с церемония по тържествено връчване на сертификати на участниците. Той беше организиран по инициатива от ръководството на Advanced Taekwon-do Europe, с оглед уточняване критериите за оценяване на кандидатите за покриване на технически степени по поредната, но не и последна иновация на ATEU – корейски кикбокс (Kun Gek Do).

(Visited 86 times, 1 visits today)