Международен семинар с FGM Rhee Ki Ha 2013

  • Post author:
  • Post category:Events
  • Reading time:3 mins read

 

На 18 и 19 Май 2М. Трифонов, Б. Атанасов и ГМ Ри Ки Ха013 г. в гр. Солун, Гърция се проведе международен технически семинар, воден от първия Гранд Майстор и пионер в Таекуон-До –  GM Rhee Ki Ha. България бе представена от международните инструктори Сабум Ним М. Трифонов, Сабум Ним Б. Атанасов и Сабум Ним К. Кукушев. Семинарът бе организиран от Майстор Георгиос Стилианидис, VІІІ Дан.

GM Rhee Ki Ha (познат като FGMR – First Grand Master Rhee) е един от 12-те оригинални майстори на КТА, които заедно с ген. Чой Хонг Хи разпространяват Таекуон-До по света.

Той е първият Гранд Майстор на ITF, удостоен с ІХ Дан от ген. Чой през 1997 г. и основател на европейския клон на ITF – AETF (All Europe Taekwon-Do Federation) през 1979 г.

По време на семинара GM Rhee разясни множество детайли в техниките на бойното изкуство и тяхното приложение. Инструкторите изпълняваха формите (туль) под наблюдението на големия майстор, който с внимание и всеотдайност коригираше техниките на всеки един от тях. Специално внимание бе обърнато на формите след І-ви Дан (Kwang Gae – Tong Il).

 

 

GM Rhee представи и своята книга “This is Taekwon-Do”, заедно с цифрово интерактивно 3D ръководство, което бе създадено в края на 2012 г., като революционна стъпка в развитието на бойното изкуство.

 

Гранд Майстор Rhee надписа с автограф книгите на участниците в семинара, който завърши с церемония по връчване на сертификати за инструкторите.

  

(Visited 212 times, 1 visits today)