Пилотен изпит за технически степени по корейски кикбокс

  • Post author:
  • Post category:Events / News / VIP
  • Reading time:3 mins read

На 30.06.2024 г. в спортната зала на ТК „Евроатлас“ се проведе изпит за технически степени по корейски кикбокс (Kun Gek Do). Техническата комисия беше в състав Сеньор мастер Борис Атанасов (VІІІ дан) – председател на Advanced Taekwon-do Europe и Мастер Марио Илиев (VІІ дан) – председател на инструкторския борд на ATEU.


Бойците от Martial Arts Academy демонстрираха всички аспекти бойното изкуство: бой със сянка, спаринг, самозащита и силов тест.

Топ състезателите Валентин Андонов и Иван Иванов, които са многократни шампиони, носители на черни пояси (І дан) от IKF и членове на инструкторския борд на ATEU, презентираха по изключително атрактивен начин новото за нашите географски ширини бойно изкуство Kun Gek Do. Те играха спаринг „Full contact“, но не с един, а срещу двама противници. След което представиха реална самозащита в стил „Street fight“ срещу невъоръжен или въоръжен с нож или тръба нападател. За финал чупиха с ръце и крака четирисантиметрови дъски.

Другите двама участници в изпита Димитър Мантарков и Мирослав Божилов, които вече се доказаха на ринга, завоювайки медали също се представиха отлично. Димитър защити червен колан, а Мирослав – син. Те играха спаринг, но 1 на 1, направиха зрелищна самозащита и чупиха двусантиметрови дъски.

За дългогодишен и съществен принос в развитието на бойните изкуства на национално и международно ниво, с „Почетен“ V дан беше удостоен доц. д-р Илиян Боянов – председател на клуб „Викинг“. Инструкторът на клуб Евроатлас и член на инструкторския борд на ATEU Томи Гиздов бе повишен в V дан по Таекуон-до.

Впечатляващото събитие завърши с тържествена церемония по връчване на сертификатите от мастер Илиев, а СМ Атанасов подари на участниците членски значки на ATEU и новите бродирани баджове на Kun Gek Do, които могат да се пришиват върху екипите (тениски, анцузи, суичъри, шапки и др.).

(Visited 72 times, 1 visits today)